Beer & food . . .

Koken en bier gaan heel goed samen. Maar om te weten welke culinaire combi's lekker zijn moet je natuurlijk eerst proeven. En ook van belang is wat je wilt koken: een zware stamppot of stoofschotel of een wat lichter voorjaars- of zomergerecht. Ik heb al een tweetal gerechten met bier gemaakt, dit waren 2 stoofpotten: één met Chimay Trappiste en één met Straffe Hendrik. Beide bieren zijn vrij zwaar. Mijn opzet was om een stoof met rund te maken en de temperatuur buiten was nog redelijk winters. Dus was deze combi goed (stoof met zwaarder bier hoeft natuurlijk niet perse in de winter, smaak is erg persoonlijk!) Bier hoeft niet altijd in het gerecht, het kan ook goed gedronken worden bij het gerecht (i.p.v. wijn). Ook die combi moet je gewoon uitproberen, proeven en ervaren wat de combi van Beer & Food met elkaar doet (in het gerecht of bij het gerecht. Van alle bieren die ik proef ga ik beschrijven hoe het bier gebrouwen is, wat ik ervan vind (en wanneer ik zelf de combi gemaakt heb, hoe dit uitpakt)

Palm 
Boon Kriek
Palm Hop Select
Hertog Jan
Wieckse Wit Bier 0,0%
Amstel Radler Grapefruit
Leffe Ruby
Leffe Dark
Lindemans Kriek
Hoegaarden Rosé Witbier