Hoegaarden Wit Bier

Hoegaarden witbier heeft een frisse en zoete smaak. Dit is de smaak van bier waar ik van hou. Voorheen was ik niet zo'n bierliefhebber en nu nog steeds niet, althans wat betreft de traditionele bieren. Qua wijn ben ik ook een zoetliefhebber.

Hoegaarden witbier is het bekendste van de brouwerij. Brouwerij De Kluis ligt in Hoegaarden en werd in 1966 opgericht door Pierre Celis. Brouwerij De Kluis kan vanwege hygiënische redenen niet worden bezocht. Sinds 2007 is het wel mogelijk om op interactieve manier kennis te maken met de geschiedenis van de ingrediënten en het brouwproces. Dit kan in 't Wit Gebouw in het centrum van Hoegaarden. Het traditionele Hoegaarden witbier wordt gebrouwen met bronwater, gerstemout, hop, koriander en Curagao. Dit licht gehopte bier heeft een troebele witgele kleur. Dit bier is buitengewoon verfrissend en erg dorstlessend!

Ik drink dit bier vooral als dorstlesser. Maar in combinatie met een fijne zalmmoot of bij gegrilde garnalen afgemaakt met mooie rijst en warme groentegarnering is het een welkome aanvulling.