Vis uit de oven met tijm

het recept


Vis uit de oven met verse tijm (4 pers.)

400 gram (kool)visfilets

1 visbouillontablet

2 rode uien

3 teentjes knoflook

1 bosje verse peterselie

500 gram trostomaten

1 snufje Zout

1 snufje peper

1 bakje tijm

600 gram gekookte aardappelschijfjes

3 eetlepels Olijfolie

100 gram geraspte kaas

250 milliliter water

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Snij de rode uien aan ringen, snij de tomaten en knoflook aan plakjes en snij de peterselie fijn.

Leg de koolvisfilets in een ovenschaal zorg dat de filets elkaar niet raken. Breng het water aan de kook en los de bouillontablet erin op. Schenk het over de visfilets.

Verdeel de uien tussen en over de visfilets en leg er de plakken tomaat op. Verdeel de plakje knoflook er over Bestrooi het geheel met een beetje zout en peper en de helft van de tijmblaadjes en peterselie

Schep de aardappelschijfjes met de olijfolie, de rest van de tijm, peterselie en peper en zout naar smaak in een kom door elkaar. Verdeel ze over de tomaten.

Strooi de kaas erover en gratineer het gerecht ca. 30 min. in de voorverwarmde oven tot de aardappeltjes gaar en goudbruin zijn.