Stoofschotel van varkensvlees en paprika

het recept

Stoofschotel met varkensvlees en paprika (6 pers.)

1 kilo varkensvlees

100 gram gerookt spek

250 gram uien

4 teentjes knoflook

4 eetlepels plantaardige olie

2 groentebouillon blokjes

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel tabasco

2 gele paprika's

2 rode paprika's

250 gram tomaten

225 gram maiskorrels

100 gram geraspte kaas

Verse krulpeterselie

Snij het varkensvlees aan blokjes en het spek in stukjes. Snij de ui in ringen en de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een pan en braad het varkensvlees totdat het rondom bruin is. Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan.

Bak het spek, de uien en de knoflook in het braadvet van het vlees totdat de uien glazig zijn. Doe 250 milliliter water erbij met de bouillonblokjes. Voeg het vlees, de tabasco, chilipoeder en paprikapoeder toe en laat het geheel zo'n 30 minuten afgedekt sudderen.

Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snij de paprika in reepjes en snij de tomaten in plakjes. Roer de paprika door de saus en laat het geheel zo'n 15 minuten sudderen. Voeg daarna de mais en de tomaten toe en laat het geheel nog eens zo'n 10 minuten sudderen.

Schep de stoofschotel met een schuimspaan uit de pan en doe deze in een schaal. Bestrooi de schaal eerst met de stukjes peterselie en werk het af met de geraspte kaas.