Mosterdstoof met kabeljauw en garnaal

het recept

Mosterdstoof met kabeljauw en garnalen

500 g kabeljauwfilet

300 gram garnalen

2 uien

3 tenen knoflook

250 gram verse bieslook

2 preien

2 el ongezouten boter (of margarine)

200 ml kraanwater

4 el Franse mosterd

250 ml verse slagroom

400 g worteltjes

1 gele paprika

Snij de worteltjes aan blokjes en de prei aan ringen. Snij de knoflook aan stukjes. Zet een pan met water op met twee visbouillonblokjes. Breng het water aan de kook en doe de worteltjes, prei en knoflook in de pan. Laat het geheel zachtjes koken totdat de worteltjes beetgaar zijn. Haal de groenten daarna uit de bouillon en laat deze goed uitlekken.

Snij de kabeljauw aan stukjes en doe deze in een kom. Besprenkel de vis met limoensap en strooi en dille overheen. Voeg wat peper en zout toe en roer het geheel goed door. Laat het een poosje staan om in te trekken

Snij de uien aan ringen en de paprika aan stukjes. Smelt de boter en fruit de ui en de paprika. Voeg het water, de mosterd en slagroom toe en breng alles aan de kook. Voeg de worteltjes en de stukken vis toe en stoof het gerecht afgedekt 15 min. Breng op smaak met peper en zout. 5 minuten voor serveren de bieslook toevoegen

Lekker met aardappeltjes uit de oven of met rijst en een salade