Kip met pruimen en olijven

het recept

Gemarineerde kip met pruimen en olijven (6 pers.)


1 kilo kipfilet

100 gr donkere basterdsuiker

200 ml witte wijn

100 ml slagroom

4 el verse peterselie


pruimen-olijvenmarinade:

2 tenen knoflook, geperst

1 el gedroogde oregano

150 ml rode wijnazijn

150 ml olijfolie

250 gr gedroogde pruimen zonder pit

100 gr groene olijven zonder pit

100 gr kappertjes

4 laurierblaadjes


Meng voor de pruimenmarinade alle ingrediënten in een ovenschaal. leg de kip in de marinade en laat het afgedekt in de koelkast, 1 nacht marineren.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Strooi de basterdsuiker over de kip en besprenkel het met de witte wijn. Zet de kip circa 50 minuten in de oven totdat deze gaar is.

Haal de kip uit de ovenschaal. Zeef de marinade in een pannetje, haal de pruimen, olijven en kappertjes er uit (de rest gooi je weg). Breng de marinade met de slagroom aan de kook en laat het inkoken tot een mooie saus. Pureer eventueel de (afgekoelde saus) met een staafmixeer voor een gladdere saus.

Snijd de kip in plakken en verdeel het over de borden. Strooi de apart gehouden pruimen, olijven en kappertjes er over en daarna de saus. Garneer met de peterselie.