Gegrilde tonijn met Aziatische dressing

het recept


Gegrilde tonijn met Aziatische kruidendressing

2 rode chilipepers, ontpit en fijngesneden

2 lente-uitjes, fijngesneden

Rasp en sap van 2 limoenen

500 gram tonijn, in 3 dikke steaks verdeeld

Blaadjes van 2 takjes platte peterselie

Blaadjes van 2 takjes basilicum

1 eetlepel korianderzaad

¼ eetlepel zwarte peper plus extra voor garnering

2 eetlepels vissaus

2 theelepels sesamolie

Plantaardige olie

Zout

Rooster het korianderzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur en maal het grof in de vijzel.

Meng alle ingrediënten, behalve de tonijn, door elkaar heen en de dressing weg

Verhit een koekenpan op hoog vuur en schenk er wat olie in. Bestrooi de tonijn met peper en zout. Bak de tonijnsteaks 40 seconden aan alle 4 kanten. Keer ze om met een tang.

Schep de stukken tonijn uit de pan en leg ze op een snijplank. Gebruik een broodmes met grove kartels om de tonijn in dunne plakjes te snijden. Verdeel de stukjes over een grote platte schaal.

Verdeel de dressing er over, scheur de platte peterselie en basilicum aan stukjes en strooi deze er ook over. Maak het af door er nog een klein beetje peper over heen te strooien

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Bereidingstijd: 2-3 minuten