Zalm met gestoofde groenten en courgettepasta

het recept

Zalm met gestoofde groenten en courgettepasta (4 pers.)

400 gram verse zalmmoten, ca. 100 gram p.p. (0 gram kh)

600 gram courgettespaghetti ca. 150 gram p.p. (vers of kant en klaar - 13,8 gram kh)

2 gele paprika's (6,0 gram kh)

2 rode paprika's (6,0 gram kh)

2 witte uien (7,6 gram kh)

2 rode uien (7,6 gram kh)

6 sjalotjes (7,6 gram kh)

6 tenen knoflook (3,6 gram kh)

2 preien (4 gram kh)

250 gram witte champignons (1 gram kh)

2 theelepels peper (1 gram kh)

4 eetlepels olijfolie (0 gram kh)

50 gram roomboter ongezouten (0,6 gram kh)

4 theelepels gedroogde oregano (0,6 gram kh)

2 theelepels citroensap (0,4 gram kh)

Maak de paprika's schoon en snij deze julienne (aan reepjes). Maak de uien schoon en snij deze in 8 parten en pel de verschillende laagjes van de ui los van elkaar. Snij de champignons in blokjes. Snij de prei in halve ringen. Snij de knoflook en sjalotjes brunoise (aan kleine blokjes). Draai de pasta van de verse courgette (of zet de kant en klare courgettespaghetti klaar).

Doe de olie in een (wok)pan. Wanneer de olie heet is voeg dan eerst de knoflook toe. Fruit de knoflook op middelhoog vuur ca. 1 minuut. Voeg dan de rode en witte uienparten toe en bak deze nog eens 3 minuten mee. Voeg daarna de rode en gele paprika toe en bak het geheel goed door op middelhoog vuur, ca. 5 minuten. Als laatste de champignons en de prei. Nog een paar minuten op middelhoog vuur en daarna het gas terugdraaien totdat het nog een klein beetje borrelt. De oregano en wat peper erbij en daarna de deksel op de pan en op een kleine pit laten stomen.

Doe een beetje olijfolie in een braadpan. Fruit eerst de sjalotjes een minuutje. Doe daarna de courgettepasta erbij. Bak het geheel goed door op middelhoog vuur, ongeveer 5 minuten. Zet het daarna weg op een kleine pit om het door en door warm te laten worden.

Bestrooi de zalmmoten met wat peper en besprenkel de moten met citroensap (kan ook met limoensap). Smelt de roomboter in de en wacht totdat de boter mooi bruin is. Bak de zalmmoot om en om totdat de moot mooi gekleurd is, in ca 10 minuten (hoeft niet helemaal bruin). Zorg dat de moot niet helemaal gaar is. Dit kun je controleren door regelmatig even op de moot te drukken. Is de moot te zacht dan moet de moot nog even bakken. Kun je de moot nog iets indrukken dan is deze goed en van binnen niet helemaal gaar!