Zalm  lasagne

het recept


Zalm lasagne (4 pers.)

2 uien

3 tenen knoflook

3 eetlepels traditionele olijfolie

750 gram Roma tomaten

4 eetlepels rode pesto

225 gram verse pastasaus carbonara

4 eetlepels kraanwater

9 verse lasagnebladen

200 gram gerookte zalm

300 gram zalmfilet

1 theelepel dille

Sap van een ½ limoen

Peper en zout

125 gram Parmigiano Reggiano kaasflakes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de uien aan halve ringen en snipper de knoflook. Snijd de tomaten aan kleine stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg daarna de tomatenstukjes toe. Bak 10 min. op laag vuur. Roer de pesto door de tomatensaus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Roer intussen de carbonarasaus los met het water. Snijd de zalmfilet in dunnen plakjes en doe er wat peper en zout op. Voeg de dille en het limoensap toe en laat het staan tot verdere verwerking.

Vet de ovenschaal in met olie. Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met ¼ van de lasagnebladen, ⅓ van de tomatensaus en de helft van de gerookte zalm. Bestrijk de gerookte zalm met ¼ van de carbonarasaus en dek af met ¼ van de lasagnebladen. Verdeel hier ⅓ van de tomatensaus over. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en verdeel deze erover. Bestrijk de zalmfilet met ¼ van de carbonarasaus en dek af met ¼ van de lasagnebladen.

Verdeel hier de rest van de gerookte zalm over. Bedek het met de rest van de tomatensaus en strijk de rest van de carbonarasaus er over. Strooi als laatste de kaasflakes er overheen. Bak de lasagne circa 35 min. in het midden van de oven.