Zalm-kedgeree

het recept


Zalm-kedgeree (4-5 pers.)

500 gram zalmfilet zonder huid

1 laurierblad

Een paar takjes peterselie

1 liter water

300 gram basmatirijst

3 eetlepels gehakte, verse peterselie

170 geraspte Gran Padano kaas

3 hardgekookte eieren, fijngehakt

Zout en peper

Saus

1 liter volle melk

40 gram bloem

40 gram boter

1,5 theelepel groene currypasta

Doe de zalm in een pan. Voeg de peterselie, de laurier, zout en peper toe. Giet het water erbij en de pocheer de vis in 12 minuten gaar. Schep de vis uit de pan, verwijder de kruiden en giet het vocht in een pan. Laat de vis afkoelen en verkruimel de vis

Doe de rijst bij het kookvocht van de vis. Breng het geheel aan de kook en laat het afgedekt zo'n 10 minuten sudderen zonder de deksel er af te halen. Haal de pan van het vuur en laat de rijst nog 5 minuten rusten.

Meng voor de saus de melk, de bloem en de boter in de pan. Breng het geheel langzaam aan de kook en blijf kloppen totdat de saus glad en dik is. Roer de currypasta erdoor. Voeg wat peper en zout toe en laat de saus nog 2 minuten sudderen.

Verwarm de grill voor. Haal de saus van het vuur en roer de peterselie en rijst erdoor met de helft van de kaas. Schep met een grote metalen lepel de vis en de eieren erdoor. Schep het geheel in een ondiepe ovenschaal en bestrooit het met de overgebleven kaas. Zet de kedgeree onder de grill totdat hij goudbruin is.