Traybake met kabeljauw, witlof en  mosterd

het recept


Ovenschotel met kabeljauw, witlof en mosterdroom (4 pers.)

600 gram krieltjes

2 eetlepels olijfolie extra vierge

4 stronken witlof

2 theelepels gedroogde tijm

200 gram crème fraîche

100 milliliter water

2 eetlepels grove mosterd

200 gram geraspte oude kaas

500 gram kabeljauwfilets

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de krieltjes over de traybake of een bakplaat, meng met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 10 min in het midden van de oven.

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof. Snijd het witlof in de lengte in 4 parten, grote exemplaren in 6 parten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de crème fraîche met 100 ml water, de mosterd en de helft van de tijm en breng op smaak met peper.

Haal de krieltjes uit de oven en verdeel over de bakvorm. Verdeel het witlof, 100 gram geraspte kaas (per 4 personen) en kabeljauw erover en druk een beetje aan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de mosterdroom erover en bestrooi met de rest van de kaas en tijm. Bak in ca. 30 min. onder in de oven gaar.