Torta di pesce Mediterraneo

het recept

Torta di pesce Mediterraneo

200 gram kabeljauwfilet

250 gram zalmfilet

250 gram grote garnalen

1 aubergine

1 gele paprika

1 zoete ui

4 tenen knoflook

1 courgette

2 wortels

2 preien

1 pakje bladerdeeg

2 visbouillon tabletten

1 paksoi

Verse dille

Verse bieslook

45+ geraspte kaas

Limoensap

Roomboter

Bloem

Snij de wortels aan plakjes en de uien aan grove parten. Snij de paprika aan stukjes. Snij de courgette en aubergine, met de schil, aan stukken. Snij de prei aan halve ringen en snij de knoflook fijn, Snij de paksoi aan reepjes.

Breng in een pan ruim 2 liter water aan de kook samen met de visbouillon. Laat eerst de wortels circa 5 minuten meekoken totdat deze beetgaar zijn. Kook daarna de ui, de paksoi, de knoflook en de prei 5 minuten mee. Laat daarna de courgette, aubergine en paprika nog even meekoken. Als de groenten gaar zijn, haal ze uit de bouillon, gooi de bouillon niet weg, met de bouillon wordt de roux gemaakt.

Snij de kabeljauw en zalm aan blokjes en bestrooi deze met peper en zout, besprenkel ze met wat limoensap en strooi en de overgesneden dille overheen en laat dit even intrekken.

Maak nu de basissaus. Smelt ca 50 gram roomboter in de braadpan, laat het niet bruin worden. Doe nu de bloem erbij totdat deze rul wordt en bak het even. Wanneer het geheel een beetje bruin wordt, dan mag met een opscheplepel de bouillon erbij gegoten worden. Tussentijds blijven roeren totdat er een mooie gladde en dikke saus ontstaat. Mag best wat dik blijven want later komen de vis en de groenten erin, deze brengen ook nog hun vocht mee.

Roer nu de groenten door de saus (laat de groenten goed uitlekken, te veel vocht in de groenten geeft een te dunne saus voor de pastei). Breng het geheel op smaak met peper en zout. Strooi voor serveren wat verse bieslook over de taart.

Laat de vis uitlekken en voeg deze, samen met de garnalen toe aan de saus en laat het geheel langzaam op temperatuur komen.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een springvorm in met boter en bekleed de randen en de bodem met bladerdeeg. Schep nu de vulling in de springvorm en dek dit af met bladerdeeg. Prik een paar gaatjes in de bladerdeeg zodat straks in de oven het vocht kan verdampen. Strooi de geraspte kaas er over heen.

Zet de springvorm in de oven, circa 30 minuten, totdat de bovenkant mooi goudbruin is. Af en toe de gaten in het bladerdeeg doorprikken, doordat de kaas in het begin gaat smelten lopen de gaten weer dicht. Wanneer de kaas eenmaal wat langer in de oven zit dan zullen de gaten open blijven. De laatste 5/10 minuten mag de ring van de springvorm er af en kan de rand van de taart ook mooi bruin worden.