Sticky pig

het recept 

Sticky Pig (6 pers. 26,1 kh pp.)


800 g varkenshaas 

150 ml oestersaus 

80 ml gember sap 

2 tenen knoflook 

1 theelepel paprika poeder 

1 theelepel komijn

100 ml honing 

1 eetlepel sesamolie 

sesamzaad 

1 bosui 


Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de knoflook en meng alle ingrediënten (behalve de sesamzaad en bosui) en marineer hiermee de varkenshaas. Doe deze in een oven schaal en zet in de oven van 180 graden. Draai de varkenshaas om na de helft van de oventijd. Laat ze 15-20 minuten in de oven om 45 minuten in de oven voor een rosé varkenshaas en 20 minuten voor een doorbakken varkenshaas.

Bestrooi de varkenshaas, net voor net serveren, met het sesamzaad en de bosui.