Stamppot andijvie (koolhydraat-arm)

het recept

Andijviestamppot pastinaak en knolselderij met knoflook-ui jus (koolhydraat-arm)


Benodigdheden voor 1 persoon:

150 g knolselderij (7,5 gram)

100 g pastinaak (11,4 gram)

50 ml amandelmelk ongezoet (1,8 gram)

100 g andijvie (2,3 gram)

½ tl nootmuskaat (0,2 gram)

2 zongedroogde tomaatjes (4,2 gram)

½ ui (1,9 gram)

1 teentje knoflook (0,6 gram/teentje)

2 tl kerriepoeder (1,5 gram)

2 tl sojasaus (3,1 gram)

Peper (0,5 gram)

Zeezout (0 gram)

Kokosolie (0 gram)


Bereidingswijze:

Schil de knolselderij en snijd hem in stukken. Was de pastinaak en snijd ook in stukken. Doe alle stukken in een kookpan en kook de groenten in 15 minuten gaar in een ruime hoeveelheid water. Controleer of de stukjes knolselderij en pastinaak gaar zijn door er met een vork in te prikken. Giet ze af als je er gemakkelijk in kunt prikken.

Stamp de gekookte groentes daarna met een stamper en voeg wat amandelmelk toe, niet te veel omdat het anders te romig wordt. Op deze wijze blijft de structuur van de pastinaak en de knolselderij goed aanwezig in het gerecht. Het gerecht behoudt zo zijn bite. Was en snijd de andijvie in dunne reepjes. Meng de andijvie door de groenten stamp en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zeezout.

Snijd de in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes toe en roer er goed door heen.

Verwarm een klontje kokosolie in een braadpan en bak de worst/het vlees gaar. Snipper ondertussen de ui en de knoflook.

Bak de ui en knoflook in dezelfde braadpan (met de worst/het vlees er nog in) en voeg 4 eetlepels water, de sojasaus en de kerrie toe. Laat even pruttelen tot de jus iets indikt.

Serveer de stamppot met de worst/het vlees en jus.

(inspired by www.jasperalblas.nl)