Salmon surprise on Saturday

het recept

Salmon surprise on Saturday (4-6 personen)

500 gram zalmfilet

250 mie-nestjes

2 bakjes kruiden-crème (á 150 gram)

25 gram roomboter

½ rode paprika (stukjes)

½ gele paprika (stukjes)

6 tenen knoflook (gesnipperd - roerbak)

2 tenen knoflook (gesnipperd - zalmsaus)

2 uien (ringen - roerbak)

½ uit (gesnipperd - zalmsaus)

6 bosuien (ringen)

1theelepel dille

1 eetlepel limoensap

1 visbouillonblokje

1 eetlepel oestersaus

2 eetlepels wok-olie

Peper/zout

2 eetlepels walnoot-rooksnippers

(Cameron) rookoven

Wok-pan

Braad-pan

Besprenkel de zalmfilet met het limoensap en bestrooi het met vers gemalen peper. Doe de walnootsnippers in de rookoven en leg de zalmfilet op het rooster. Zet de rookoven op de warmtebron en laat de deksel iets open. Nadat de eerste rook is vrijgekomen uit de rookoven, sluit de rookoven en laat deze 8 minuten roken. Haal de zalmfilet na 8 minuten uit de oven en zet deze apart tot de verdere verwerking.

Doe de wok-olie in de wok-pan. Voeg als eerste de uienringen en de knoflook toe. Wok dit circa 5 minuten. Daarna de rode en gele paprika en wok het geheel nog 5 minuten. Voeg de oestersaus en wat zout toe en laat het 10 minuten stomen. Kook intussen de mie-nestjes gaar in ruim water met het visbouillonblokje. Wanneer de mie-nestjes gaar zijn, voeg deze toe aan de pan met roerbakgroenten. Roerbak het geheel 10 minuten. Voeg daarna de bosuien toe, sluit de pan af met een deksel en laat deze op de laagste stand van de warmtebron staan.

Maak nu de saus. Smelt de roomboter in de braadpan, voeg daarna de kruiden-crème toe. Verwarm het geheel totdat er een lobbige massa ontstaat. Voeg de dille, knoflook en uien toe. Laat het geheel, onder af en toe roeren, 5 minuten zachtjes koken. Trek met een vork de gerookte zalmfilet uit elkaar en voeg het toe aan de saus. Laat het geheel nog ca. 10 minuten doortrekken, hierdoor wordt saus mooi warm en trekt de rooksmaak goed door de saus.