Paddenstoelencurry met zalm

het recept

Paddenstoelencurry met gegrilde zalm (4 pers.)

500 gram zalm

4 eetlepels zonnebloemolie

1 ui, in ringen gesneden

1 eetlepel gember-knoflookpasta

5 eetlepel tomatenpuree

1 theelepel zout

½ theelepel kurkuma

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel korianderpoeder

2 eetlepels Griekse yoghurt

1 eetlepel gezouten roomboter

250 gram witte champignons, plakjes

250 gram kastanje champignons

150 gram doperwten

3 eetlepels slagroom

1 theelepel garam masala

1 theelepel kerriepoeder

½ theelepel suiker

5 gram platte peterselie

Bestrooi de zalm met peper en zout en grill het in een grillpan totdat de zalm de strepen van de grillpan vertoond. Zet de zalm apart.

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg na 5 minuten de gember-knoflookpoeder en de tomatenpuree toe en bak het geheel nog eens 3 minuten.

Voeg het zout, de kurkuma, chilipoeder, korianderpoeder en de yoghurt toe. Bak het geheel al omscheppend nog 5 minuten.

Voeg 50 milliliter water toe. Pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde pasta.

Verhit in een koekenpan de boter en een eetlepel olie. Bak de champignons bruin. Voeg de doperwten, pasta, slagroom, garam masala, kerriepoeder, suiker en 200 milliliter water toe. Stoof de curry in 15 minuten gaar, laat de deksel op de pan.

Snij de gegrilde zalm aan stukken en voeg deze toe aan de curry. Laat de curry nog een 15 minuten op een laag vuur staan zodat de zalm verder kan garen en warm worden