Paddenstoelencrostini

het recept

Paddenstoelencrostini

2 el olijfolie

1 ui (gesnipperd)

1 schaal paddenstoelenmelange ((200 g), in reepjes)

1 tl citroensap

8 sneetjes landbrood

3 el groene pesto (duopak 2 x 90 g)

2 takjes peterselie (fijngesneden)

geraspte Parmezaanse kaas

rauwe ham

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui al omscheppend 3 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak op hoog vuur al omscheppend ca. 5 min. Strooi er peper en zout naar smaak over. Voeg het citroensap toe en laat kort afkoelen. Rooster het brood en snij de sneetjes diagonaal door. Besmeer de sneetjes brood met de pesto. Verdeel het paddenstoelenmengsel. Snij de rauwe ham in reepjes en leg dit over de paddenstoelen. Werk het af met wat af er Parmezaanse kaas. Zet het geheel in de oven totdat de kaas iets gesmolten is. Strooi daarna de peterselie er overheen.