Ovenschotel met witvis en prei

het recept

Oven­scho­tel met vis en aard­ap­pel­pu­ree (4-6 pers.)


400 g diepvries koolvisfilets

750 g verse preien

3 sjalotjes

2 tenen knoflook

2 el zonnebloemolie

125 ml crème fraîche

2 el Franse mosterd

900 g verse aardappelpuree

175 g geraspte jonge kaas

1 bakje cherry of roma tomaten

Citroensap

Peper en zout


Laat de vis ontdooien. Marineer de vis met citroensap en knoflook. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei en snijd in ringen. Snij de sjalot aan plakjes en de knoflook aan reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei zachtjes 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de vis in stukjes en bestrooi met peper en zout. Meng de crème fraîche met de mosterd en voeg toe. Leg het vismengsel op de bodem van de ovenschotel en verdeel het preimengsel en de cherry tomaatjes erover. Leg er daarna een laagje van sjalot en knoflook over heen. Dek af met de aardappelpuree. Bestrooi de puree met de kaas en bak de schotel ca. 25 min. in de oven.