Ovenpotje met kabeljauw en pancetta

het recept

Kabeljauw met pancetta en kaas (6 pers.)

1 pakje pancetta (Italiaans spek 80 g)

50 g boter

1 teen knoflook (fijngesneden)

1 sjalot (gesnipperd)

2 sneetjes witbrood (geroosterd)

1 citroen (schoongeboend)

50 g Parmezaanse kaas (geraspt)

200 g kabeljauw

1 zak veldsla (75 g)

3 el olijfolie


Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keuken papier. Smelt de boter in het achtergebleven bakvet, voeg de knoflook en sjalot toe en bak 5 min. op laag vuur.

Verkruimel ondertussen het brood, voeg toe en bak 2 min. mee. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de rasp toe aan het kruim en bak het geheel in 5 min. goudbruin en krokant. Verkruimel de pancetta en schep samen met de kaas door het broodmengsel.

Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken en leg in de ovenschaaltjes. Verdeel het pancettabroodmengsel over de vis en bak in ca. 15 min. gaar in de oven. Doe ondertussen de veldsla in een kom. Meng de sla met 2 el citroensap, de olie en peper en zout. Verdeel over 4 bordjes. Zet op elk bord een schaaltje vis. Lekker met focaccia met rozemarijn en knoflook.