Nasi

het recept

Nasi (4 pers.)

350 g rijst

1 l kippenbouillon

3 eieren

1 ui

1 prei

½ rode peper

100 g hamblokjes

2 tl knoflookpoeder

olie

zout en peper

Kook de rijst gaar zoals. Kook de rijst in de kippenbouillon om een mooie smaak aan de rijst te krijgen. Wanneer de rijst gaar is, giet het af en laat het afkoelen met de deksel op de pan.

Snij de prei aan ringetjes, snij de peper aan smalle halve reepjes en snipper de ui. Snij de ham aan blokjes. Maak nu het roerei. Doe een scheutje olie in de pan en verwarm deze totdat het goed heet is. Breek de eieren en doe deze in de hete olie. Roer net zolang totdat de roereieren gereed zijn. Haal de eieren uit de pan en zet deze even apart.

Bak in de pan van de roereieren eerst de ui, voeg daarna de prei en de rode peper toe. Bak daarna de hamblokjes nog even kort mee. Als laatste mogen de roereieren en de knoflookpoeder erbij. Zet het geheel goed door elkaar. Voeg de rijst toe en zet het geheel weer goed door elkaar totdat het gerecht mooi op temperatuur is.