Mosterdstoof met witvis

het recept

Mosterdstoof met witvis

250 gram kabeljauwfilet (in stukken)

250 gram koolvisfilet (in stukken)

300 gram prei (in halve ringen gesneden)

300 gram worteltjes (in plakjes gesneden)

1 rode paprika (aan dunne reepjes gesneden)

250 gram witte champignons (aan plakjes gesneden)

3 sjalotjes (gesnipperd)

3 tenen knoflook (gesnipperd)

200 gram taugé

200 ml kookroom

100 ml water

3 el Zaanse mosterd

olijfolie

peper en zout


Doe de olie in een pan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook een paar minuten op hoge temperatuur. Voeg daarna de prei toe en bak deze een minuut mee. Schep de wortels, paprika en champignons toe en bak het geheel nog eens 5 minuten. Voeg als laatste de taugé toe en bak het nog een minuut. Schep nu de mosterd erdoor en bak het geheel nog een minuut.

Voeg het water erbij en laat de groenten nog 6 minuten stoven. Giet de kookroom erbij en breng het aan de kook. leg de stukken vis tussen de groenten in de pan en laat het geheel ca. 20 minuten stoven totdat de vis goed gaar is. Breng het geheel op smaak, indien nodig, met wat vers gemalen zwarte peper en zout.

Lekker met rijst, aardappelpuree of pasta. Bestrooi na het opscheppen met wat vers gesneden peterselie.