Mosterdkip in tomatensaus

het recept

Mosterdkip in tomatensaus (4 pers.)

2 el dijonmosterd

1 el witte wijnazijn

zout en peper

600 gram kipfilet

3 el olijfolie

2 uien - in grove stukken

10 stengels bleekselderij - in stukken van ca. 5 cm

1,5 tl komijnzaad

1,5 tl paprikapoeder

1,5 tl citroengraspoeder

250 gram verse tomaten, in blokjes (vocht en pitjes verwijderd)

400 g tomatenblokjes (blik)

een klein bosje bladselderij - alleen de blaadjes - grof gehakt

Meng de mosterd in een kommetje met de azijn en wat zout en peper. Snij de kipfilet in repen en wrijf hiermee in en zet ze minstens 2 uur afgedekt in de koelkast om te marineren.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie in een koekenpan en bak er de kipfilet rondom goudbruin in. Leg de kipfilet in een ovenschaal. Doe de ui en de bleekselderij in de pan en fruit ze er ca. 4 minuten in. Voeg de specerijen toe en fruit 1 minuut mee. Blus af met de tomaten, 200 ml water en breng het geheel aan de kook. Voeg daarna de verse tomatenblokjes toe en laat het geheel langzaam op temperatuur komen. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Giet de tomatensaus rondom de kip in de ovenschaal. Zet de ovenschaal ca. 40 minuten in de oven tot het vlees boterzacht is en van het bot valt. Strooi de bladselderij en voor het serveren over de kip.

Lekker met pandanrijst of couscous