Moqueca

het recept


Moqueca (4 pers.)

1 zoete witte ui

3 knoflook teentjes

2 limoenen

1 rode paprika

2 tomaten

1 rood pepertje

200 milliliter passata

200 milliliter kokosmelk

250 gram grote garnalen, gepeld

4 moten kabeljauw

2 eetlepels olijfolie

Zout

40 gram platte peterselie

Doe het sap van de limoenen in een kom. Leg hier de garnalen en de vis en laat dit een poosje intrekken

Snij de ui aan halve ringen, snij de knoflook fijn. Haal de zaadjes uit de peper (of lat ze zitten wanneer je van pittig houdt) eb snij deze aan ringetjes. Snij de tomaten en paprika aan blokjes

Verwarm de olie in een pan en bak de ui totdat deze glazig is. Voeg daarna de knoflook en rode peper toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg daarna de tomaten toe en laat het geheel weer een paar minutendoorbakken. Voeg als laatste de paprika toe en bal het geheel wederom een paar minuten.

Voeg de kokosmelk en passata erbij en het geheel goed. Doe de vis en de garnalen met het limoensap erbij en laat het geheel een paar minuten zachtjes doorkoken totdat de vis en garnalen gaar zijn. Pluk de blaadjes van de platte peterselie voeg deze toe aan de moqueca. Voeg indien nodig, wat zout toe om het geheel op smaak te brengen.