Spezzatino di pezzi di carne di manzo

08-06-2020

Zaterdag een nieuw kookboek gekregen. Het boek is al een tijdje uit maar is nieuw voor mij en vol met ideeën voor nieuwe gerechten. Gisteravond al even doorgebladerd en vanmorgen nog even beter bekeken. En natuurlijk moest er een recept samengesteld worden vanuit de tips en voorbeelden die in het boek aangegeven werden. Na lang bladeren bleef mijn aandacht steken op de pagina met rundergerechten en een pagina met variaties op courgette. Het is geen toeval dat mijn aandacht naar deze gerechten getrokken werd want de basis lag in Italië. Italië is één van mijn favoriete keukens en niet eens vanwege de pasta's (die ik overigens ook heel lekker vind). Een mooie eigen variatie gemaakt op een runder-ragout. En dit keer eens niet rijst of pasta maar met courgette. De courgette bereid met een lekkere vulling en afgebakken in de oven.

Inkopen gedaan en toen aan de slag. Het gerecht was iets intensiever dan ik verwacht had maar het was zondag dus no problem. Dan maar iets later aan tafel. Het was een lekkere pot met een fijn bijgerecht. Het boek zal ik nog vaker gaan gebruiken om inspiratie op te doen. Niet alleen voor het eten maar ook andere zaken er omheen. Bijvoorbeeld sauzen, oliën, dressings. En de achtergronden van goed vlees, vis, gevogelte, groenten, zuivel en nog veel meer. Erg leerzaam en natuurlijk leuk!! De inleiding van dit boek:

De natuurlijke keuken - De nieuwe manier van gezond koken

Gezond eten en een schoner milieu worden voor veel mensen steeds belangrijker. Als gevolg hiervan kopen consumenten steeds vaker biologisch verantwoorde producten. Natuurvoeding is niet alleen gezond, maar ook erg lekker; met gezonde ingrediënten kunt u de heerlijkste maaltijden op tafel toveren. Na een goede biologische maaltijd zal niemand meer kunnen beweren dat de natuurvoedingskeuken niet past bij mensen die van lekker eten houden. De recepten in dit boek zijn eenvoudig te bereiden, zodat u naar hartenlust in eigen keuken kunt kokkerellen. In De natuurlijke keuken worden alle levensmiddelen, dranken, ingrediënten en recepten beschreven die de natuurvoeding zo aantrekkelijk maken. Naast plantaardige levensmiddelen als granen, fruit, groente, olie en azijn, wordt veel aandacht besteed aan dierlijke producten.

Mijn selectie voor de zondag viel op een Italiaanse runder-ragout (Spezzatino di pezzi di carne di manzo) met daarbij gevulde courgettes uit de oven. Natuurlijk te vinden op mijn website!


www.kuiranto.nl/spezzatino-di-pezzi-di-carne-di-manzo en www.kuiranto.nl/gevulde-courgette-uit-de-oven