Spezzatino di pezzi di carne di manzo 

Italiaanse runder-ragout

Italiaanse runder-ragout


(spezzatino di pezzi di carne di manzo)

650 gram rundvlees

500 gram tomaten

500 gram courgette

2 witte uien

1 teentje knoflook

zeezout

1 rode peper

meel

60 gram boter

3 eetlepels olijfolie

2 dl witte wijn

witte peper

½ bosje fijngehakte peterselie


Snij het vlees in niet al te kleine stukken. Kerf de tomaten in en dompel ze even in kokend water. Haal de schil er af, ontpit ze en snij ze in blokjes. Was de courgette en snij deze aan schijfjes was ca. 1 cm. Snipper de uien. Stamp de knoflook met rode de peper en wat zeezout in de vijzel tot een pasta.

Haal het vlees lichtjes door het meel. Verwarm 2 el olie en de boter in een pan. Braad het vlees aan en haal het weer uit de pan. Fruit nu in dezelfde pan de ui totdat deze glazig is. Voeg daarna de knoflookpasta toe en blus het af met de witte wijn. na 2 minuten het vlees en de tomatenblokjes toevoegen en laten smoren met de deksel op de pan totdat het vlees gaar is.

Bak de courgette in de resterende olie met wat peper en zout. Voeg dit na circa 45 minuten toe aan de stoofpot. Schep kort voor het serveren de peterselie erdoor