Spaghetti in a Meatball

22-07-2018

Vandaag iets met pasta maar dan net anders. Pasta vult lekker en is licht verteerbaar met dit warme weer. Veel verse ingrediënten er in dus dan is het ook nog behoorlijk verantwoord. Een spaghetti maak je al gauw met een (bolognese-) saus met daar in gehakt en diverse groenten. De pasta en de saus komen dan in aparte bakken en worden op het bord door elkaar gezet. Soms nog met een frisse salade erbij om het helemaal af te maken.

De ingrediënten komen zo goed als overeen met de traditionele pasta, ik heb ze alleen op een andere manier verwerkt. In plaats van dat de pasta door het gehakt zit, zit de pasta nu in het gehakt. Met wat lekkere mozzarella en tomatensaus. Het gehakt is mooi gekruid met wat peper en zout, platte peterselie en chorizo. Nog wat eitjes en paneermeel erdoor en op smaak gemaakt met ketchup, mosterd en gerookte paprikapoeder. De binnenkant van de Meatball eerst bekleed met mozzarella en opgevuld met spaghetti die gekookt is in een groentebouillon. Afdekken met een laag gehakt en omkiepen op een bakplaat en dan minimaal 45 minuten in de oven op 180 graden. Kan ook heel mooi op de Big Green Egg (heb ik (nog) niet) of op een (gas)buitenkeuken. Alleen kreeg ik de vorige keer mijn gas-buitenkeuken niet goed op temperatuur. Ik had toen een kippe-dijencake gemaakt. De temperatuur kwam maximaal op 150 graden en dat vind ik te weinig voor de Meatball.

Het resultaat was goed alleen de volgende leg ik de Meatball met bakpapier op een rooster. Het vocht kan er dan aflopen, wel even een schaal of schotel er onder voor het opvangen van het vocht. De Meatball zal dan nog iets vaster worden, alhoewel nu bleef de Meatball bij het snijden redelijk in elkaar zitten.

Het recept: https://www.kuiranto.nl/spaghetti-in-a-meatball/

Was weer leuk en lekker om te doen!!!