Spaghetti in a Meatball

het recept

Spaghetti in a meatball (6 tot 8 pers.)

1,5 kg rundergehakt

3 eieren

150 gr paneermeel

3 eetlepels peterselie

250 gr chorizo

1,5 theelepel paprikapoeder

1,5 eetlepel mosterd

1,5 eetlepel ketchup

2 theelepel zout

1,5 theelepel peper

175 ml oz tomatensaus

200 gr mozzarella

300 gr gekookte spaghetti

1 pot tomatensaus voor de afwerking

100 gr geraspte Parmezaan

1 zakje fijngesneden sla

Kneed het gehakt, de eieren, de paneermeel, de gesneden peterselie, de aan blokjes gesneden chorizo, de paprikapoeder, de mosterd, de ketchup, het zout en de peper door elkaar in een grote bak.

Verwarm de oven voor op 180 graden

Bekleed een ronde schaal (mijn recept is gebaseerd op een kom van circa 2,5 liter) met plastic en bekleed de binnenkant met een laag gehakt, circa 1 cm dik. Verdeel nu de mozzarella op het gehakt in de schaal. Doe daar bovenop de gekookte spaghetti. Giet hier overheen de tomatensaus. Maak van het resterende gehakt een ronde plaat van ca. 1 cm dik en dek hiermee het gehakt in de schaal af. Druk de randen goed aan.

Doe bakpapier op een bakplaat en kiep de schaal met het gehakt hierop om. Doordat het plasticfolie in de schaal zit zal dit vrij eenvoudig zijn.

Doe de bakplaat in de oven en bak het geheel ongeveer 45 minuten (verschilt per oven dus regelmatig even controleren). Wanneer het mooi aangebruind is dan mag het uit de oven.

Bestrijk het geheel met wat tomatensaus en bestrooi het met de Parmezaan. Nog wat fijngesneden sla er overheen en de meatball is klaar!