Selamat datang di rumah

17-03-2019


Na 10 mooie dagen in Gambia weer thuis. Genoten van alle Gambiaanse gerechten en genoten van alle mooie restaurants. Nu ik weer thuis ben heb ik zin om aan de slag te gaan. Maar wat ga ik koken? Ik dacht aan een simpele pasta omdat het snel te bereiden is. Maar ja, snel en lekker gaan niet altijd hand in hand en ik weet niet of ik wel zo blij wordt van een snel gerecht. In één keer had ik een ide yang bagus oftewel een schitterend idee. Het was al weer een tijdje geleden dat ik Indonesisch gekookt had. Een duik genomen in mijn uitgebreide voorraad aan kook ideeën en ik vond een mooi gerecht. Naar de winkel om alles vers te halen, alleen de kruidenpasta heb ik kant-en-klaar gekocht omdat ik geen tijd had omdat zelf te maken. De volgende keer gaat dat natuurlijk wel gebeuren. Eerst alles snijden en klaarzetten. Weldra vermengden de geuren van de diverse ingrediënten zich en ik waande mij in di dapur Anda Indonesia, mijn eigen Indonesische keuken. De kip aangebraden, één voor één de groenten toegevoegd en een paar minuten geroerbakt. De kruidenpasta erbij, door laten trekken, water erbij en nog een poosje laten stomen met de deksel op de pan. Intussen de garnering van ui en rode peper én de omeletreepjes klaargemaakt. Nog een salade erbij en het gerecht is gereed om te serveren. Iedereen roepen om aan tafel te gaan: Makan malamnya sudah siap en al snel zat iedereen aan een mooi en vers sepiring nasi. Selamat makan!!! En smakelijk was het zeker! (recept en foto's: https://www.kuiranto.nl/indonesische-nasi-goreng/)

Morgen begin ik aan het derde deel van mijn wijncursus: SDEN3 Wijnbrevet bij Horeca & Wijn Advies NL in Apeldoorn. Het zijn 8 avonden, 1 keer in de 2 weken op maandagavond. Deze cursus wordt weer afgesloten met een examen en wanneer ik slaag dan ben ik toelaatbaar tot de SDEN4 Vinoloog aan de Wijnacademie in Maarn. De lessen worden eens in de twee weken op maandag gegeven. De totale opleiding neemt 19 maandagen in beslag van eind augustus tot half juni. Dit is nog een beetje toekomstmuziek, eerst slagen voor SDEN3 Wijnbrevet! De SDEN1 Wijnvignet en SDEN2 Wijnoorkonde zijn al in de pocket. Ook heb ik mij ingeschreven bij een tweetal kookworkshops van Kookstudio75 in Wehl. Afgelopen januari had ik daar de Italiaanse workshops gevolgd, nu heb ik mij ingeschreven voor de 5-gangen Paasworkshop op 4 april en Tapas nieuwe style op 16 mei. Lekker weer aan het koken! Heb d'r zin an.


Hari yang baik untuk hidup, kan!