Indonesische Nasi Goreng

het recept

1 kleine bloemkool

Sperziebonen

1 puntpaprika

1 prei

2 winterpenen

2 tenen knoflook

2 uien

1 rode peper

1 zakje nasi-kruidenpasta

500 gram kipdij-filet

400 gram (basmati)rijst

5 eieren

Peper

Zout

Zonnebloemolie


Maak de groenten schoon. Snij de bloemkool in kleine roosjes en de puntpaprika en sperziebonen in stukjes. Snij de prei in halve ringen en de winterpeen in blokjes. Pel de knoflook en snij deze fijn. Pel de ui en snij deze in halve ringen. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaden. Snij de peper in dunne halve ringen. Houd de uien en rode peper apart voor de garnering.

Snij de kipdij-filet in blokjes. Verhit twee eetlepels zonnebloemolie in een braadpan. Bak hierin de kipdij-filet op hoge temperatuur rondom bruin. Voeg daarna de knoflook, sperziebonen, bloemkool, puntpaprika, prei en blokjes peen toe. Roerbak het geheel nog 4-5 minuten op hoge temperatuur.

Voeg de nasi-kruidenpasta toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg 3-4 eetlepels water toe en stoof het gerecht afgedekt op lage temperatuur gaar. Roer het af en toe door.

Maak ondertussen het garnituur; verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak hierin de ui en rode peper 3-4 minuten op hoge temperatuur.

Kook de rijst en voeg dit toe aan het kipmengsel roer het goed door. Laat het geheel op een kleine pit staan.

Klop de eieren los met een vork. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin het ei op middelhoge temperatuur in ca. 2 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Rol de omelet op en snij deze in reepjes.

Bestrooi de nasi goreng voor serveren met de gebakken uien, de rode peper en de omelet reepjes