Cake van kippendij op de BBQ 

09-06-2018


Gisterenavond de voorbespreking van de BBQ die ik ga verzorgen op 29 juni. De BBQ is voor circa 30 mensen. Ik hoef het niet alleen te doen, ik krijg hulp van een andere BBQ-expert en liefhebber. Ik had een programma opgesteld en die hebben we doorgenomen en de taken verdeeld. Toen de werkzaamheden voor de BBQ doorgenomen waren hebben we nog een poosje nagepraat over de wederzijdse BBQ ervaringen. En tijdens dit gesprek kwam het gebruik van de BBQ ter sprake met de indirecte methode. Eén kant van de BBQ wordt aangestoken en het gerecht wordt op de andere kant van de BBQ gezet, waar de warmtebron niet aanstaat. De kap van de BBQ gaat dicht en zo ontstaat een oven-effect. Als voorbeeld werd aangehaald, een cake van kippendij. Ik heb de BBQ altijd op de directe manier gebruikt, dit was voor mij nieuw. En natuurlijk moest ik dit uit proberen

Mijn gasbussen waren leeg, zaterdagmorgen meteen omgeruild voor volle versies. Snel boodschappen gedaan en aan de slag met de voorbereiding van mijn eerste BBQ-ervaring volgens de indirecte methode: Cake van kippendij! Deze manier van BBQ-gebruik is een slow-cooking methode. Eerst bijna 2 uur in het cakeblik op de gesloten BBQ. Daarna vocht er af gieten en van het vocht en een BBQ-saus een glaze maken om de cake te lakken en daarna de cake nog 20 minuten terug - indirect en een paar minuten direct op de warmtebron om de buitenlaag van bacon wat krokanter te maken. Mijn eerste ervaring met deze manier van BBQ-gebruik was goed gelukt en zeer zeker voor herhaling vatbaar! Recept: https://www.kuiranto.nl/cake-van-kippendij-op-de-bbq/