Beer & Food . . .

04-08-2018

Afgelopen week een paar dagen naar Brugge geweest. Na een lange reis met een aantal files kwamen we dan eindelijk aan in Brugge. Snel ingecheckt in het hotel en nu naar een terrasje want we hebben dorst. Ik ben niet zo'n (standaard)bierliefhebber maar wanneer je in België bent dan moet je bierproeven. Dus een witbiertje besteld, een heerlijke Hoegaarden. Deze ging er smaak in en nu de stad verkennen.

Na een paar uur rondgelopen te hebben was het weer tijd voor een biertje. Ik hou van fris-zoete bieren dus nu maar eens een Leffe Ruby. Die was wel héél erg lekker. Nog steeds dorstig en nieuwsgierig naar een andere Leffe, de Leffe Bruin. Dit was niet zo mijn ding dus ook niet opgedronken en weer een Ruby besteld. De opvolgende dagen meer bieren geprobeerd en ook een aantal meegenomen naar huis. Ik kwam in Brugge tot de ontdekking dat bier ook heerlijk is bij het eten, i.p.v. een wijntje. Natuurlijk heb ik ook een aantal wijnen gedronken bij het eten, die waren er in vele lekkere varianten.

Tijdens mijn trip is het idee ontstaan om op mijn website aandacht te gaan schenken aan de combinatie bier en eten. Ik heb al eens een paar runderstoofpotten gemaakt met Belgisch bier. Ik wil meer gaan doen met bier in én bij het eten. Ik ben natuurlijk niet de eerste die dat doet maar ik heb in Brugge de mogelijkheden ontdekt. Ik heb nu een aparte webpagina gemaakt waar ik deze ervaringen deel. Ik heb een flink aantal bieren in huis die ik de komende tijd ga proeven en beschrijven wat ik ervan vind. En natuurlijk wat je er mee kunt doen in combinatie met eten. Een aantal heb ik al beschreven, een flink aantal moeten nog. De te beschrijven bieren staan al met een foto op de betreffende webpagina (https://www.kuiranto.nl/beer-food/).

Bij terugkomst in Nederland wilde ik mij meest favoriete bier (Leffe Ruby) gaan kopen in de winkel maar deze was nergens te koop. De Leffe Ruby wordt beschreven als een robijnrood, verfrissend bier dat ontstaan is uit de unieke combinatie tussen het abdijbier, een fijne toets van hout en het delicate aroma van rode vruchten. De natuurlijk frisse smaak en de subtiele toetsen van kruiden, rode vruchten en rozenhout brengen de smaakpapillen meteen in vervoering. Soms ook wel aangemerkt als een damesbier (so what!!), het is een bier waar ik vrolijk van wordt. Niet in de winkel verkrijgbaar althans niet bij mij in de buurt dus online besteld via www.hopt.nl. Anderhalve dag later verscheen mij favoriete bier, s' morgens vroeg, gezellig met z'n tienen in een doos bij mij aan de deur. Het staat nu lekker koud te worden en vanmiddag ga ik er één proberen, natuurlijk in een origineel Leffe-glas!