Kipcocktail met druiven en kerriemayonaise

het recept

Kip­cock­tail met ker­rie­may­o­nai­se en druiven (6 pers. 10,1 kh/pp.)


1 medium handsinaasappel (schoongeboend) 

500 ml kraanwater

1 kaneelstokje

2 tl gemalen komijn 

1 tl Ketoembar gemalen koriander 

1 tl zout 

200 g kipdijfilet

2 el mayonaise royale (pot 650 ml) 

2 el crème fraîche 

½ el kerriepoeder 

2 bosuien 

8 g verse koriander 

1 trosje pitloze witte druiven 

1 trosje pitloze blauwen druiven 

50 g veldslamelange (zak 100 g) 


Halveer de sinaasappel. Pers 1 helft uit. Breng een pan met het water, kaneelstokje, de komijn, gemalen koriander, 1 sinaasappelhelft en het zout aan de kook. Laat de smaken op laag vuur 5 min. in het water trekken.

Halveer de kipfilets in de lengte, zodat je gelijke filets hebt. Pocheer de kip in 10 min. gaar in de bouillon. Zorg ervoor dat de bouillon tegen de kook aan blijft, maar niet kookt. Meng ondertussen de mayonaise, crème fraîche, 2 el sinaasappelsap en het kerriepoeder.

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en snijd de koriander grof. Was de druiven en halveer deze. Doe de druiven, bosui en koriander in een kom. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

Leg de kipfilets op een bord en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar in plukjes. Verdeel achtereenvolgens de veldsla, kip, kerriemayo en druiven over de glazen en serveer.