Kabeljauw casserole

het recept

Kabeljauw casserole (1500 gr.)

600 gram gezouten kabeljauw

50 ml. olijfolie

2 uien, gesnipperd

500 gram aardappelen, vastkokend, in plakjes gesneden

50 gram tomatenpuree

400 gram gepelde tomaten, gehakt

2 rode paprika's, in brunoise gesneden

1 rode chilipeper, fijngehakt

350 ml. water

naar behoefte platte peterselie

naar behoefte zout en peper

Week de kabeljauw een nacht in water. Spoel de kabeljauw grondig, giet af en snijd in blokken van 3 cm. Giet de olie in een pan. Voeg een laag uien toe, daarna lagen vis, aardappelen, tomatenpuree, tomaten en paprika totdat de pan bijna vol is. Voeg de chilipeper toe samen met 350 ml water. Breng het geheel voorzichtig aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat een uur pruttelen. Breng na het koken op smaak met zout en peper en maak af met enkele blaadjes platte peterselie.