Italiaanse tonijnballetjes met pasta

het recept

Ita­li­aan­se to­nijn­bal­le­tjes (4 personen)

3 sneetjes witbrood (zonder korst)

1 ei

2 blikjes tonijn in olie ((a 185 g), uitgelekt)

300 g spaghetti

5 el olijfolie

600 g trostomaten

1 groentebouillon

6 vleestomaten (saus)

halve paprika (saus)

2 handjes spinazie (saus)

stukje rode peper (saus)

2 teentjes knoflook (saus)

1 ui (saus)

50 gr rundersalami (saus)

Verkruimel het brood en meng het met het ei door de tonijn. Voeg peper en zout toe. Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot.

Kook de spaghetti volgens in de groentebouillon

Bereid de pastasaus:

Bak de ui en knoflook aan in een pan. Ontvel de vleestomaten als je nodig vindt. Doe de tomaten in de blender of schenk het blikje gepelde tomaten in de blender. Snijd de paprika, salami en de rode peper in stukjes (voeg zoveel toe als je lekker vindt. Uiteraard geldt: hoe meer peper (en pitjes), hoe pittiger de saus). Voeg de paprika, spinazie, basilicum, zout en peper toe. Laat het geheel blenden tot een glad geheel. Voeg de tomatensaus toe aan de gebakken ui en knoflook en voeg ook de stukjes salami toe. Warm de saus op en klaar!

Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de tonijnballetjes in 5 min. voorzichtig rondom bruin en gaar.

Snijd de tomaten in partjes. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en zout.

Voeg voor kruidige balletjes 1 tl Italiaanse kruiden toe aan de tonijn.

Leg per persoon twee tonijnballetjes op een bord Schik de spaghetti mooi langs de randen van het bord, rond de tonijnballetjes. Giet een beetje pastasaus over een deel van de spaghetti.