Indiase zalm-curry

het recept

Indiase zalm-curry (4 pers.)

500 gram zalm

2 banaan sjalotten

4 teentjes knoflook

1 el olijfolie

1 tl mosterdzaad

0,5 tl komijn

1 tl venkelzaad

1 kaneelstokje

5 cardamom peultjes

2 aubergines

2 courgettes

1 rode paprika

1 gele paprika

2 tl milde kerriepoeder masala

2 tl garam masala

200 ml kokosmelk

1 blokje groentebouillon

1,5 bekertje crème fraîche

water

peper en zout naar smaak

280 gr rijst

Bereidingswijze

Snijd de groenten in grove stukken

Snipper de ui in grove stukken

Snipper de knoflook

Snijd de zalm in blokjes

Bak in een koekenpan de zalmblokjes met een beetje zout en peper, en de gesnipperde knoflook tot ze mooi bruin kleuren. Uit de pan halen en een bord afgedekt bewaren.

Doe de olie in een wok en fruit de ui tot ze glazig begint te worden. Voeg alle kruiden behalve de masala's toe en laat het al roerend een minuutje meebakken. Voeg de gesneden groenten toe, dek de pan af met een deksel en laat het geheel ca. 10 min in het eigen vocht zacht koken. Doe de beide masala's over het mengsel, roer goed om en laat het opnieuw even sudderen. Verkruimel de bouillontablet boven het mengsel en voeg een beetje water toe, roeren.

Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Giet de kokosmelk bij de groenten en laat het al roerend ca. 15 min zacht koken.

Zout en peper naar smaak toevoegen. Schep de zalmblokjes door het groenten mengsel en laat het even meewarmen. Voeg nu de crème fraîche toe. Laat alles nog een paar minuten koken, als het te droog lijkt iets water toevoegen.