Hete bliksem met vis

het recept


Hete bliksem met vis (4 pers.)

3 zalmfilets

1 knolselderij

3 grote aardappelen

3 appels

3 laurier blaadjes

2 theelepels tijm

1 rode ui

2 teentjes knoflook

200 gram geraspte mozzarella

boter

melk

nootmuskaat

peper en zout

15 gram verse peterselie

Snij de knolselderij in blokjes, schil de aardappelen en snij ze in stukken. Snij de rode ui in ringen. Snipper de knoflook. Schil de appels en snij deze in partjes, kerf ze daarna in. Strooi peper en zout op de zalm en druppel wat limoensap er overheen. Hak de peterselie fijn.

Doe water en de melk in een pan en kook hierin de aardappelen en de knolselderij, samen met de knoflook, laurier en wat tijm. Wanneer de aardappelen en knolselderij gaar zijn, giet deze dan af.

Verwijder de laurier en pureer het geheel met een staafmixer. Maak het smeuïg met wat boter en breng het op smaak met verse nootmuskaat, peper en zout. Smeer een ovenschaal in met boter en schep de puree in de schaal.

Leg de uienringen bovenop de puree en druk ze iets in de puree. Verdeel daarna de stukken zalm op de puree. Verdeel de appels ook over de puree en bestrijk ze met wat boter. Strooi daarna de geraspte mozzarella er over heen. Zet de schaal circa 30 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden). Strooi voor het serveren de verse peterselie er overheen.