Gemarineerde linzen met zalm en asperges in dragonsaus

het recept

Gemarineerde linzen met zalm en dragonsaus (4-6 pers.)


150 gram linzen

2 el olijfolie

1 ui, fijngesnipperd

½ teen knoflook, geperst

sap van 2 citroenen

handvol verse gesneden peterselie

peper en zout

6 witte asperges

4 stukken zalm zonder vel á 70 gram

dille om te garneren

zalmeitjes om te garneren


saus:

40 gram verse dragon

½ el roomboter

½ ui

½ kleine teen knoflook

20 ml witte wijn

170 ml slagroom

peper en zout


Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg dit uienmengsel toe aan de afgekoelde linzen en meng het citroensap en de peterselie er door. Hou wat peterselie achter voor garnering op de vis.

Pluk voor de dragonsaus de blaadjes van de takjes. Verhit de roomboter in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de wijn toe en laat het geheel inkoken tot een derde. Voeg de dragonblaadjes en de slagroom toe en laat het inkoken tot een romige saus. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de onderkanten van de aspergetips. Blancheer de asperges kort in kokend water met zout. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de zalm kort aan beide kanten, de vis mag nog rauw zijn van binnen. Of verwarm de oven voor op 170 graden, leg de zalm in een ovenschaal bekleed met bakpapier en bak 10 minuten in de oven.

Leg op elk bord wat van het linzenmengsel m.b.v. een steekring. Schep de dragonsaus er naast en leg de asperges in de saus. Leg de zalm op de linzen en garneer met de dille en zalmeitjes.