Gegrilde paddenstoel met camembert

het recept

Toast met gegrilde paddenstoel, camembert en huisgemaakte pesto (6 pers.)

6 grote paddenstoelen

olijfolie

peper en zout

6 sneetjes wit brood

1 teentje knoflook

250 gram camembert

Zet de grillfunctie van de oven aan. Maak de paddenstoelen schoon en bestrijk deze met de olijfolie en strooi er peper en zout overheen. Leg de paddenstoelen onder de grill totdat ze gaar en sappig zijn. Laat de paddenstoelen niet afkoelen.

Leg het brood in de rooster of tosti-ijzer. Wrijf het brood daarna in met de door midden gesneden knoflook. Leg de paddenstoelen op het brood en verdeel de camembert er over. Zet de toasts nog kort onder de grill totdat de camembert gesmolten is. Druppel de verse pesto er overheen en serveer het.

Verse pesto

20 gram basilicum

20 gram Parmezaanse kaas

20 gram pijnboompitten

1 teentje knoflook

½ theelepel zout

50 ml olijfolie extra vierge

Rooster eerst de pijnboompitten, dan krijgen ze wat meer smaak, snij de knoflook aan stukjes. Doe de pijnboompitten, olijfolie, knoflook basilicum, Parmezaanse kaas en zout in het bakje van de staafmixer en draai alles totdat het een mooi glad geheel is.