Gamba-spies

het recept

Gamba-spies
Gamba-spies

Gamba's (verse of diepvries) knoflook

olijfolie citroen

zout sjalotjes

Bereidingswijze van dit gerecht

Het klaarmaken van dit recept met gamba's is in een handomdraai gebeurt. Zorg er allereerst voor dat je gamba's ontdooit zijn als je diepvries-exemplaren gebruikt. Verse gamba's smaken beter maar tegen diepvries heeft niemand bezwaar: dit recept is erg smakelijk, welke variant je ook gebruikt. Voor dit recept heb je tussen de 500 en 750 gram gamba's nodig.

Neem een grote kom waar de gamba's als de marinade klaar is gemakkelijk in passen. Pers in deze kom drie tenen knoflook fijn (meer als je van knoflook houdt) en voeg een snuf zout toe. Voeg het sap van een halve citroen toe en maak de marinade af met een fijngesnipperd sjalotje. Doe een eetlepel olijfolie bij de de marinade en roer hem goed door. Proef of de smaken van de marinade in balans zijn en voeg eventueel wat extra knoflook of citroensap toe.

Leg nu de vervolgens de gamba's in de marinade en bedruip ze met de marinade. Zet de schaal met de gamba's in marinade in de koelkast en bedruip ze na een uur nog eens met de marinade. Na twee tot drie uur marineren zijn de gamba's perfect voor op de bbq.