Frittata van zalm en lente-ui

het recept

Frittata met zalm en lente ui (4-6 pers.)

400 g zalm

1 gele paprika

2 zoete uien

3 tenen knoflook

1 prei

4 lente-uitjes

150 gram kabeljauwfilet

3 el zonnebloemolie

6 middelgrote eieren

250 g magere kwark

175 g geraspte Parmezaanse kaas

Peper en zout

Tijm


Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Snij de ui in halve ringen. Snipper de knoflook. Snij de prei in halve ringen. Snij de lente-ui in grove ringen. Snijd de zalm en kabeljauw aan kleine stukjes. Doe peper en zout op de vis en besprenkel het met wat limoensap.

Verhit in een grote koekenpan de olie en fruit de ui en knoflook ca. 2 min. Voeg de prei, lente-ui, en paprika toe en bak ca. 5 min. mee. Voeg daarna de vis toe en verwarm het geheel nog een paar minuten.

Klop de eieren los met de kwark. Breng op smaak met peper en zout en voeg wat tijm toe.

Vet de vorm in. Schep het gebakken met een schuimspaan in de taartvorm. Schenk het eimengsel erover en strijk het glad. Bestrooi met de kaas. Bak de Frittata in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.