Frittata met champignons, groene groenten en ham

het recept

Frittata met champignons, groene groenten en ham (4-6 pers.)

400 g champignons

1 groene paprika

2 rode uien

3 tenen knoflook

1 prei

4 lente-uitjes

150 gram hamblokjes

3 el zonnebloemolie

6 middelgrote eieren

250 g magere kwark

175 g geraspte oude kaas

Peper en zout

Tijm


Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in halve plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in reepjesstukjes. Snij de ui in halve ringen. Snipper de knoflook. Snij de prei in halve ringen. Snij de lente-ui in grove ringen. Hak de hamblokjes wat fijner.

Verhit in een grote koekenpan de olie en fruit de ui en knoflook ca. 2 min. Voeg de champignons, prei, lente-ui, en paprika toe en bak ca. 5 min. mee. Voeg daarna de hamblokjes toe en verarm het geheel nog een paar minuten.

Klop de eieren los met de kwark. Breng op smaak met peper en zout en voeg wat tijm toe.

Vet de vorm in. Schep het champignonmengsel met een schuimspaan in de taartvorm. Schenk het eimengsel erover en strijk het glad. Bestrooi met de kaas. Bak de Frittata in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.