Fish-tatta

het recept

Fish-tatta met zeevruchten (6 pers.)


265 g zalm

275 gram kabeljauwfilet

150 gram wok garnalen

2 sjalotjes, gesnipperd

3 tenen knoflook, gesnipperd

1 paksoi, aan reepjes

4 lente-uitjes, aan stukjes van ca. 1 cm

2 stronkjes witlof, aan reepjes

4 el zonnebloemolie

6 middelgrote eieren

250 g magere kwark

175 g geraspte Parmezaanse kaas

Peper en zout

Tijm


Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Snipper de sjalotjes. Snipper de knoflook. Snij de paksoi aan reepjes. Snij de lente-ui in stukken van 1 cm. Snij de witlof aan reepjes. Snijd de zalm en kabeljauw aan kleine stukjes. Doe peper en zout op de vis en besprenkel het met wat limoensap. Peper de wok garnalen.

Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin de garnalen totdat ze gaar zijn.

Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie en fruit de ui en knoflook ca. 2 min. Voeg daarna de vis toe en verwarm het geheel nog een paar minuten.

Doe wat peper op de paksoi en de witlof. Bak de paksoi en witlof apart van elkaar totdat ze beetgaar zijn. Zet ze daarna even apart in schaaltjes weg,

Klop de eieren los met de kwark. Breng op smaak met peper en zout en voeg wat tijm toe.

Vet de vorm in. Schep het vis-ui/knoflookmengsel met een schuimspaan op de bodem van de taartvorm. Strooi daarover heen de paksoi. Verdeel daar overheen de gewokte garnalen en evt. andere zeevruchten. Dek dit af met de witlof en strooi als laatste de lente-ui er overheen. Schenk het eimengsel erover en strijk het glad. Bestrooi met de kaas.

Bak de Frittata in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.