Cocotte met paddenstoel en camembert

het recept

Cocotte met paddenstoelen en camembert (6 pers.)

40 gram roomboter

3 sjalotten, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngehakt

1 eetlepel tijm, fijngehakt

250 gram witte champignon, gehalveerd

250 gram kastanjechampignons, gehalveerd

100 gram oesterzwammen in grove stukken

50 ml witte wijn

100 ml paddenstoelenbouillon

100 ml kookroom

2 el crème fraiche

Geraspte schil van 1 citroen

2 camemberts in parten

2 el peterselie, gehakt

3 cocottes (mini-pannetjes, ca. 2 dl per stuk)


Verwarm de oven voor op 180 graden

Verhit een grote pan op hoog vuur en laat de boter heet worden. Voeg, zodra de boter begint te verkleuren, de sjalot en de knoflook toe en bak ze goudbruin. Voeg de tijm en de paddenstoelen toe en bak ze goudbruin onder voorzichtig roeren. Blus af met de witte wijn en de bouillon en laat het geheel 2 minuten zacht pruttelen. Doe de room, de crème fraiche en de citroenrasp erbij en breng op smaak met peper en zout

Verdeel de paddenstoelen over de mini-cocottes en leg de stukken camembert er bovenop. Zet de mini-cocottes 25 minuten in het midden van de oven.

Verdeel voor het serveren de peterselie over de mini-cocottes.