Champignon roomsaus

het recept

Champignonroomsaus


250 ml slagroom

200 ml runderbouillon

1 fijngehakt sjalotje

1 uitgeperste teen knoflook

2 bakjes champignons

1 eetlepel bloem

Verse peterselie

Olie

Zout en peper


Verhit wat olie in een koekenpan en fruit hierin het sjalotje en de knoflook totdat ze glazig zijn. Je kunt eventueel ook een sauspan gebruiken. Neem in ieder geval een pan met hoge randen. Bedenk bij het bakken van het sjalotje en de knoflook dat de knoflook zeer snel verbrand. Het is beter om deze pas later bij het sjalotje te voegen. Snij de champignons in schijven en voeg deze aan de pan toe. Breng het op smaak met peper en zout. Bak dit totdat de champignons zacht zijn.

Voeg een beetje extra olie en de bloem toe. Bak dit enkele minuten om de bloem te laten garen. Let daarbij op dat je de bloem niet laat verbranden. Dit kan een bittere smaak opleveren. Voeg hierna de bouillon en de slagroom toe. Laat de saus inkoken tot de door jou gewenste dikte. Blijf hierbij goed roeren. De saus koekt makkelijk aan op de bodem van de pan en dient in beweging te blijven. Was de peterselie, dep het droog en hak het fijn. Voeg, als de saus op de gewenste dikte zit, 1 tot 2 eetlepels peterselie toe en breng eventueel de saus nog verder op smaak met peper en zout