Ceviche van kabeljauw

het recept

Ceviche van kabeljauw (4 pers.)

450 gram kabeljauwfilet

Sap en geraspte schil van 2 limoenen

1 sjalotje, gesnipperd

1 groene peper zonder zaadjes

5 gram platte peterselie

½ groene paprika in reepjes

½ rode paprika in reepjes

4 gesnipperde lente-uitjes

15 gram verse peterselie

2 eetlepels olijfolie

Zwarte peper, versgemalen

1 zakje ijsbergsla

Schijfjes limoen ter garnering

Snij de visfilet in dunne reepjes. Doe ze in een kom en giet het limoensap er over. Voeg de rasp, sjalotje, groene peper en peterselie toe en roer alles goed door elkaar. Zet de schaal, afgedekt met plastic, 24 uur in de koelkast. Roer af en toe een keer door zodat de marinade goed in de vis trekt.

Roer de paprika, lente-ui en verse kruiden door elkaar. Doe het vismengsel in een zeef en laat het uitlekken. Roer de vis en groenten mengsel door elkaar en voeg de olie toe. Breng het geheel op smaak met peper.

Leg de sla op een schaal en verdeel de vis hierover, garneer met de schijfjes limoen en wat peterselie.