Braziliaanse visstoof

het recept

Braziliaanse visstoof (ca. 4 pers.)


450 g gepelde (reuzen)garnalen

450 g kabeljauwfilets

3 limoenen

3 tenen knoflook

2 uien

1 rode peper

2 rode paprika's

3 tomaten

15 g verse koriander

3 el traditionele olijfolie

200 ml kokosmelk

½ kippenbouillontablet


Laat de garnalen ontdooien. Laat de roodbaars ontdooien en snijd in 8 stukken. Boen ondertussen 1 limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in kwarten. Pers 2 limoenen uit. Snijd de knoflook fijn. Meng de vis met de helft van de knoflook en het limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 30 min. marineren. Snipper ondertussen de uien.

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de tomaten in parten. Snijd de stelen van de koriander heel fijn en snijd de blaadjes grof.

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika en knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomaat, rode peper en korianderstelen toe en breng aan de kook. Laat 5 min. koken op middelhoog vuur of tot de saus wat dikker wordt. Voeg de kokosmelk en bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de roodbaars en garnalen in de saus en draai het vuur laag. Laat met de deksel op de pan 5 min. zachtjes stoven.

Lekker in combinatie met aardappelpuree of rijst