Bietjespuree met Gran Pandanokoekje

Bietjespuree met Gran Pandanokoekjes (4 pers.)

1 eieren

200 g gekookte bieten

100 g witte kaasblokjes (verbrokkeld)

1 tl gedroogde dragon

3 el olijfolie extra vierge

500 g gran pandano (kaas) (geraspt)

1 handje rucola (sla, zak a 75 g)


Splits het ei (het eiwit wordt niet gebruikt). Pureer de bietjes met de kaas en het eigeel, breng op smaak met de dragon, 2 el olie, (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep de puree in een kommetje. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep er naast elkaar 4 el gran pandano in, zodat u 4 gran pandanokoekjes krijgt. Bak ze op middelhoog vuur goudbruin. Laat ze voorzichtig uit de pan op een gekoeld bord glijden en opstijven.

Meng de rucola met de rest van de olie en zout en peper naar smaak. Schep de bietenpuree in 4 kommetjes en garneer met de rucola. Steek vlak voor het serveren een gran pandanokoekje in de puree.