Amuse van zalm en komkommer

het recept

Amuse met zalm en komkommer (8 pers.)

1 komkommer

4 lente-/bosuitjes

2 limoen

2 el basilicum, fijngehakt

1 el gembersiroop

2 snufje cayennepeper

200 gram gerookte zalm

1 el truffelmayonaise

2 el zure room

1 snufje peper en zout

Schil de komkommer en snijd in heel kleine blokjes. Snijd de uitjes in smalle ringetjes.

Rasp de schil van de limoen boven een schaal. Pers de limoen uit en meng het sap met de schil, de komkommer, de ui, de basilicum en de gembersiroop. Voeg naar smaak peper, cayennepeper en zout toe (eventueel een paar uur laten trekken).

Pureer de zalm met een staafmixer. Roer de mayonaise, de zure room en naar smaak peper en cayennepeper door de zalm crème.

Schep de zalm crème in 8 kleine glaasjes of schaaltjes en schep de komkommersalsa erop. Steek in elk een theelepeltje.