Zuurkoolsalade met gerookte eend

het recept

Zuurkoolsalade met gerookte eend (8 stuks)

2 sneetjes witbrood

10 g ongezouten roomboter

1 el verse slagroom (bekertje 125 ml)

1 tl grove Zaanse mosterd

50 g zuurkool

16 plakjes gerookte eendenborstfilet (pakje 100 g)


Snijd de korstjes van het brood en rol het brood met een deegroller plat. Snijd het brood schuin door en snijd de driehoekjes die overblijven nogmaals door. Verhit de boter in een koekenpan en bak het brood in 5 min. goudbruin. Keer regelmatig. Laat afkoelen op keukenpapier.

Druk het vocht uit de zuurkool en meng met de slagroom en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de zuurkool over de toast en leg op elk toastje 2 opgerolde plakjes eendenborstfilet. Serveer direct.