Zalmkoekjes

het recept

Zalm­koek­jes

3 blikjes zalm (a 170 g)

20 g boter

70 g bloem

100 ml melk

1 citroen (uitgeperst)

30 g paneermeel

1 bakje verse koriander ((15 g), blad fijngesneden)

3 el zonnebloemolie

4 el chilisaus

Laat de zalm uitlekken. Verhit de boter in een steelpan, voeg 20 g bloem toe en roer 2 min. op laag vuur tot een egale massa ontstaat. Schenk de melk erbij en blijf roeren tot het geheel gebonden is. Laat op laag vuur 5 min. garen. Neem de pan van het vuur en meng de zal,, 1 el citroensap, het paneermeel en de helft van de koriander erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Vorm met vochtige handen 12 platte zalmkoekjes van het mengsel. Bestrooi een bord met de rest van de bloem en wentel de koekjes erdoor. Klop de overtollige bloem eraf.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes in 2-3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

Meng de chilisaus met 1 el water, 1 el citroensap en de rest van de koriander. Serveer de krabkoekjes met de chilisaus.